Név:
Jelszó:
  Vasárnapi casting

Szerda este kiderült, hogy egy Premier League-idény közben „csak” 13 meccset lehetséges megnyerni egymás után. A sors iróniája, hogy a Tottenham a Chelsea legyőzésével segített az Arsenalnak abban, hogy az Ágyúsok ne veszítsék el első helyüket ezen az örökranglistán. Nehéz volt újra megszokni a vereség ízét, de máris jöhet a sansz a vigasztalódásra, hiszen kezdődik az FA-Kupa!



Kijelenthető mindez azért, mert a Peterbourough United csapatát fogadjuk vasárnap délután. A klub történelme során a másodosztálynál messzebb még nem jutott, stabil League One-os csapatnak nevezhető, jelenleg is ott tartózkodnak. A hétfőn lejátszott, Scunthorpe elleni 1-1-es végeredménnyel végződő meccs után a 24 tagú bajnokság 8. helyén állnak a harmadosztályban, harcban vannak ezzel a rájátszást érő pozíciókért. Az önbizalmukkal nem lehet gond, ugyanis november 22-e óta veretlenek (7 meccs: 3 győzelem, 4 döntetlen). Londoni kirándulásukat akár egy jó bulinak is felfoghatják. Soros ellenfelünk edzője, Grant McCann elmondása szerint sincs veszíteni valójuk, ezért úgy mennek neki ennek a meccsnek, mint a többinek: 4-4-2-es taktikával, a passzsávok lezárásával.



Az ilyen meccsek előtt kevés szó esik az ellenfélről, hiszen a sorsunk a saját kezünkben van. Túl vagyunk a szezon legintenzívebb szakaszán, így a jó alkalma van arra Antonio Conténak, hogy megrotálja kicsit a keretet. A 3-4-3-as taktika bevetése megtette a hatását, a kimagasló eredmények láttán csak akkor eszközölt változásokat a kezdőben az olasz mester, ha épp valaki sérült volt, vagy kigyűjtötte 5. sárga lapját. Az ilyen meccseken is volt lehetőség alternatívák kipróbálására, de most jött el az alkalom igazán, hogy megtudja ő is, s mi is, hogy mire és kire számíthatunk, ha ne adjisten foghíjassá válna az amúgy is kissé szűk keretünk. Az angol sajtó David Luiz, Eden Hazard és Diego Costa pihentetésére is számít. Ebből kifolyólag lehetőség nyílik John Terrynek játszani. Mily furcsa, de nem a Kapitány feltételezett játéklehetősége keltheti fel bennünk az érdeklődést, hanem Conte kijelentése, miszerint Kurt Zouma készen áll arra, hogy kezdő legyen. Fiatal francia középhátvédünk 11 hónapja szenvedett súlyos térdsérülést, ami nagyon hosszú időre távol tartotta a játéktól. A 2016/17es szezonban már játszott meccset, kapott lehetőséget a tartalékoknál és többször is a padra került az első csapat meccsein, igazi visszatérésére viszont a mostani időpontot találták (ezek szerint) a legmegfelelőbbnek.



Zouma és Terry mellett Batshuayi bizonyíthat még vasárnap. A belga csatár a 3-4-3 bevezetése óta nem sok lehetőséget kapott, pozíciója is megkérdőjelezhetővé vált a klubon belül. Sokat mondó taktikai húzás volt Conte részéről, mikor a „kisárguló” Costát nem vele, hanem Eden Hazarddal pótolta a center pozícióját karácsonykor. Ráadásul pletykák jelentek meg az elmúlt napokban, hogy olasz menedzserünk szívesen venné újra a szárnyai alá Fernando Llorentét. Erről viszont még megerősítés és cáfolat sem érkezett sem a Chelseatől, sem a Swanseatól.
Egy szó, mint száz, a mostani mérkőzés az alternatívák kereséséről szólhat, egyes játékosok úgy foghatják fel ezt a találkozót, mint egy castingot, ahol Conte mester a zsűri elnöke. Reményeink szerint mind a 90 perc ennek jegyében telik el, hozva a papírformát és elkerülve a kulcsemberek kényszerű bevetését, vagy rosszabb esetben a visszavágó mérkőzést.

A mérkőzés vasárnap, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik. Itthon nem kerül képernyőre, s szokásosan első kupameccseinkhez Stream sem lesz, minden esetre jó szurkolást kívánunk!

Dani Gergő Mihály




    Vissza...
kdako @ 2017. Jan. 8., 13:29    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó