Név:
Jelszó:
  Chelsea - West Ham 2-1

A Premiere League a hétvégén végre elkezdődött és csapatunk is megkezdhette a szereplést hétfőn este. Nem is akármilyen nyitó meccsel, mivel már az első fordulóban London Derbit rendeztek a Stamford Bridgen, ahol a West Ham gárdáját láthattuk vendégül. Tavaly márciusban csaptunk velük össze utoljára. Akkor nem bírtak egymással a felek, és pontosztozkodás lett a vége a Fulham Road-on.

Amellett a kérdés mellet hogy folytatjuk-e nagyszerű nyitónapi veretlenségi sorozatunkat, az is elképesztően fontos volt, hogy Antonio Conte, csapatunk nyáron kinevezett olasz szakvezetője hogyan mutatkozik be. A mester ezidáig Michy Batshuayi-al (Marseille) és N'Golo Kante-val (Leicester) erősített, akikért Abramovics nagyjából 60 millió fontot fizetett ki. A távozók között, Marco Amelia, Mohamaed Salah és John Swift szerepelt hétfő estig.

Conte a Cuortois-Iva-Cahill-Terry-Azpi-Kante-Willian-Oscar-Matics-Hazard-Costa kezdőt 4-1-4-1-es felállásban küldte a pályára, míg például Cesc Fabregas, Pedro és újonnan érkezett Batshuayi csak a padon kapott helyett.

Még szinte el sem kezdődött a mérkőzés, az új szerzemény Kante, a harmadik percben, már be is sárgult. Szabálytalansága egyértelműen felesleges volt.

Az ötödik percben jött az első helyzet. Cahill húzott vissza egy West Ham játékost akik jó helyről végezhették el a pontrúgást. A beívelést követően Oscar szabadított fel elég gyenge érintéssel, a labda a lábáról a kapu felé pörgött, ahol ugyan belga hálóőrünk kiöklözte, de addigra már fújt a bíró, támadó szabálytalanság miatt.

A Chelsea első igazi helyzetét Oscar és Ivanovics hozta össze. Iva szedett össze egy lecsorgó labdát a támadó harmadban, majd passzolt a kis brazilhoz, aki szép megoldást választott és sarokkal a védő lába között adta át a labdát. A szerb megcsinálta a cselt és okosan a jobb alsót célozta, de Adrian kapus hatalmas bravúrt bemutatva leért a sarokhoz.

Az ezt követő bő negyed órában maradt a mezőny játék, de elég sok pontatlansággal. Belefért még Hazard-tól egy rosszul eltalált labda, ill. Oscar esett el labdaszerzés után a tizenhatoson belül de a bíró nem fújt semmit. Maradjunk annyiban hogy Oscar elég könnyen esett el. Ez idő alatt Costa reklamálásért, míg James Collins szabálytalanságért kapott sárga lapot.

A harmincadik perc után nem sokkal Eden Hazard nagy szólót vágott ki, gyönyörűen cselezte be magát, de sajnos lövése, ha nem is sokkal, de elment a jobb kapufa mellett.
A Kékek egyre jobban átvették a meccs irányítását, a West Ham játékosok jobbára csak védekeztek. Ekkor már nagyon érett a gól, de sajnos az még váratott magára. A játérész végére még jutott egy nagy helyzet, Willian tekert nagyszerű labdát szabadrúgásból kapura, aminél Adrian-nak ismét tornáznia kellett. Ennyi fért az első félidőbe.
Éppen hogy csak belefújt a bíró a sípjába, szinte azonnal gólnak örülhetett a hazai közönség. Azpi tört be a tizenhatoson belülre, ahol Antonio buktatta. A jogosan megítélt büntetőt Eden Hazard vágta be magabiztosan nagy erővel a léc alá. Ezzel nem csak a vezetést hanem a Chelsea idei első gólját és a csapat 5000. találatát szerezte a PL-ben.

Negyed órával később Willian duplázhatta volna meg az előnyt, de okos lövését Adrian szépen tornázta ki. Az első egy órában 10-1 volt a lövések aránya. Ez is jól mutatja hogy a West Ham inkább a a védekezésre és a kontrákra rendezkedett be.

A 75. percben egy rossz bírói döntés következtében először szabadrúgáshoz, majd szöglethez jutottak a vendégek. Caroll színészkedését megette a bíró, ami elképesztően röhejes volt, és Azpit sárga lappal "jutalmazta". A pontrúgást még nem, de a szögletet már gólra váltották a kalapácsosok Collins révén.
Ezzel a 77.ben percben már egál volt az állás.

De itt még nem volt vége a mérkőzésnek. Antonio Conte a 80 és 85. perc között elhasználta mindhárom cserelehetőségét. Willian helyére Pedro érkezett, míg Eden Hazard-ot és Oscar-t, Victor Moses és Batshuayi váltották.
Ennek meg is lett az eredménye, a csereemberek még jobban felpörgették a mérkőzést. Michy Batsuayi adott remek labdát Diego Costanak aki nagyon pontosan, laposan a bal alsó sarokba lőtte a labdát. Ez volt Costa első gólja a tizenhatoson kívülről a Chelsea-ben.

Ezzel bebiztosította a csapat számára a győzelmet. Az eredmény nem változott. Ezzel pedig csapatunk begyűjtötte a három pontot és remekül kezdték a szezont. Illetve nem csak ők hanem Antonio Conte is szépen mutatkozott be a kispadon.



Akkor először vegyük a pozitív dolgokat, mert végre valahára abból van most jóval több.
Először is a csapatmunka. Pár kivételtől eltekintve mindenki remek munkát végzett, az első meccshez képest. A védelem jól zárt, Kante a harmadik percben beszedett sárga után, nagyon szépen lehozta a mérkőzést, remekül szűrt, jól akasztotta meg a támadásokat és sok labdát is szerzett.
A támadó szekcióból is jól végezte a dolgát. Persze ez még nagyon az eleje a bajnokságnak és fog még javulni ez a játék, de összességében jól mozogtak, folyamatosan letámadtak és nyomást helyeztek az ellenfélre.
Külön ki kell emelni Hazard-ot aki végre nem csak sétálgat a pályán hanem, gyors tempóváltásaival és remek cseleivel, átadásaival nagyon meg tudta zavarni a védőket. Willian-t is szintén dicséret illeti remek csapatmunkájáért, pontos átadásaiért.

Nem utolsó sorban pedig Antonio Conte. Tűz, akarat, szenvedély. Így lehetne jellemezni őt a legjobban. Együtt élt a játékosokkal és a góloknál majd felrobbant. Külön öröm volt őt is nézni. Nagyon szimpatikus edző. Örülök, hogy ilyen embert ült le kispadra, mert tudom hogy ha kell ős is a pályán fog meghalni a játékosokkal együtt. Reméljük, míg nálunk van, megtölt majd pár vitrint kupákkal.

Csak pár szóban a negatív dolgokról. Diego Costa. Ki mással is kellene folyamatosan foglalkoznom. Megnyerte a meccset nekünk, de buta szabálytalansága miatt nagyon megjárhattuk volna. Az rendben van, hogy játszon szenvedéllyel, de ez kicsit sok és nagyon felelőtlen.
Maticsot és Oscar-t szeretném egy füst alatt letudni. Míg utóbbinak voltak jó megmozdulásai, addig a szerbet nagyon bizonytalannak éreztem, sokszor csak dadogott nála a labda. De összességében nálam mindketten haloványabban szerepeltek, mint a többiek.

A játékvezetőre csak annyiban térnék ki hogy eléggé gyengén vezette a meccset és több helyen nagyon elnézte a bíráskodást. Costa kiállítása vagy éppen tizenhatoson belüli buktatásánál, ami 100%-os büntető volt, de akkor már a West Ham góljáról ne is beszéljünk.

A másik kellemetlennek mondható dolog ez a hétfői meccsnap. Jó azok számára, akik nem igazán kedvelik ezt a lebonyolítási formát, hogy az FA egy-két éven belül tervezi bevezetni a Bundesligához vagy a portugál bajnoksághoz hasonlóan a pénteki játéknapot. Természtesen már most is lesznek ilyen mérkőzések, de a tervezet szerint a hétfőt teljesen kiváltanák ezzel. Ami ugye egy sokkal korrektebb időpont, mint a hét eleji. Majd elfelejtettem, az új PL badge sem tetszik.

A viccet félretéve: jól kezdtük a szezont, nem adtuk fel a meccset, hanem hajtottunk tovább és ennek meg is lett eredménye. Zsebben a három pont, hétvégén pedig Watford, idegenben. Kötelező a győzelem!

Nem utolsó sorban pedig, Isten hozta a Keresztapát!

/aaronvankai/


Chelsea - West Ham 2-1 (0-0)
2016.aug.15

Stamford Bridge, 41.521 néző, jv: A.Taylor
Gól: Hazard (47' büntetőből), Diego Costa (89'), ill. Collins (77')

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Kanté, Willian (Pedro 80'), Oscar (Batshuayi 85'), Matic, Hazard (Moses 85'), Diego Costa
Kispadon maradt: Begovic, Fabregas, Loftus-Cheek, Aina
Sárga lap: Azpilicueta (75'), Kanté (3'), Pedro (90'), Matic (90'), Diego Costa (19')

West Ham: Adrián, Antonio (Byram 52'), Collins, Reid, Masuaku, Kouyaté, Nordtveit (Payet 67'), Noble, Ayew (Töre 35'), Carroll, Valencia
Kispadon maradt: Randolph, Obiang, Ogbonna, Oxford
Sárga lap: Antonio (46'), Collins (21')


    Vissza...
Wisey @ 2016. Aug. 17., 23:41    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó