Név:
Jelszó:
  "Válság"

Felmerülhet a kérdés bennetek, hogy még is mi a fenére gondolok, hogy rekordot, rekordra halmozva, egyre nagyobb előnyt kidolgozva, nyerési szériában miért is merül fel olyan elvetemült gondolat, hogy hullámvölgy, vagy válság.



Természetesen a válság költői túlzás, de a hullámvölgy az adott, viszont bármikor ilyen hullámvölgyet kérnék a kedvenc csapatomnak. Három kis csapat, három 1-0-ás győzelem. Természetesen nem szabad elmennünk a legfontosabb tényező mellett, hogy csupa nagy W-k, vagy Gy-k kinek hogy tetszik szerepel a nevünk mellett. 3 pontot ér mindegyik és nem kell magyarázkodni.

Azt azonban látni kell, hogy nem lehengerlő a játék, nehezen törjük fel a védelmet, már Courtois bravúrjai is kellenek és bizony van, hogy ráülünk az utolsó 20 percre és várjuk, hogy leketyegjen az óra.

Természetesen mindennek van miértje és itt is kijön Conte zsenialitása, meg persze egy kis szerencsével megborsózva. A Man. City ellen megnyert rangadó után már tudtuk, hogy nagy összecsapás idén már nem lesz. Van 5 mérkőzés, közép és kis csapatok ellen, amit be kell húzni, vagy így, vagy úgy. 15 pont, nincs Liga Kupa, nincs dupla terhelés, és a riválisok legalább 1, de inkább 2 komoly rangadót is játszanak ez idő alatt.



Közelednek az ünnepek, a boxing day küzdelmei, azért itt könnyen összejöhet 7 nap alatt lejátszott 3 meccs, szóval annyira mégse pihentető. Leginkább azt nem szabad elfelejteni, hogy ez továbbra is az angol 1. osztály, ahol a kicsik is simán nagy skalpokat szednek.

3 mérkőzés már megvan. Sorozatban West Brom, Sunderland és most szombati ebédhez Crystal Palace. Fél év alatt látták, hogy milyen veszélyes fegyver is az a 3-4-3, úgyhogy az ellenfelek szépen 5, sőt 6! védős rendszerre álltak át ellenünk. Így alapvetően nehezebb gólt szerezni, továbbá egy-egy játékosunk teljesítménye is ingadozik.

Kanté ugyan labdákat továbbra is többet szerez, mint amennyit az Adidas, vagy a Nike el tud adni, de egyre több a figyelmetlenség, rossz passz, Pedro kezdett beleszürkülni a mezőnybe, Cahill és Luiz elővette 1-2 szeleburdi hibáját. Félreértés ne essék, ez inkább tűnik szőrszál hasogatásnak, mintsem drasztikus visszaesésnek, de a változás látható az eddigi tökéletes teljesítményhez képest és még egyszer hangsúlyozom, hogy ilyen legyen a legmélyebb gödör, amibe esünk. Volt viszont pár játékos, akik kifejezetten jó, vagy jobb irányba mozdultak. Willian úgy néz ki visszaverekedi magát a kezdőbe, Alonso tud konstans jó teljesítményt letenni az asztalra és lőni is tud. Kis szerencsével hatalmas szabadrúgás gólt és egy sistergős akciógólt szerezhetett volna a Palace otthonában. Courtois eddig aludt, mert megtehette, de most bizonyította, hogy miért is ő van a kapunkban. Számos hatalmas bravúrja volt, gondolok itt a Fekete Macskák elleni második félidő legeleji és a meccsvégi elképesztő mentéseire. Costa majdnem 1/3-ad szezont lehúzott 4 sárgával és közbe rendre eldöntötte a meccseket, valamint vezeti a góllövő listát 13 találattal, tavaly az egész szezonban 12-ig jutott.



Most Kantéval karöltve pihenhetnek a hétvégén és újult erővel térhetnek vissza előszilveszterünkre.

Külön kiemelném Fábregast, aki előtt le a kalappal. Nem sértődött meg, nem hisztizett, csak tette a dolgát, de azt hogy... Úgy gondolom, hogy ilyen a profi hozzáállás egy játékos részéről, ha tényleg szeret ott lenni, ahol van. Gólok és gólpasszok fűződnek a nevéhez, valamint hasznos és remek játék, főleg, ha uralni kell az ellenfél térfelét.

Itt tartunk most, hullámvölgyben. 11 megnyert mérkőzés zsinórban, ami klubrekord, halkan jegyzem meg, hogy 3-ra vagyunk az Arsenal abszolút csúcsától. Harmadik klubként megszereztük 500. győzelmünket a Premier Leauge-ben, csak az Arsenal és a Unidet van előttünk, az Ágyúsok épp hogy, a Vörös Ördögök szép lassan elérhetik a 600. sikert.

Costa megszerezte 50. gólját, amihez 97 mérkőzésre volt szüksége, emlékezzünk egy korábbi nagy csatárunknak 112 mérkőzésre volt szüksége, bár Drogba inkább 30-hoz közel indult be igazán, de ez mindenképpen megsüvegelendő.

Fábregas volt a 10. különböző gólszerzőnk, ami szintén fontos, mert ugyan Hazard és a brazil/spanyol elég komoly húzóemberek, de látszik, hogy bárki hozzá tud tenni a csapathoz. A jelenlegi kezdőből, beleértve a szokásos cseréket (Willian/Batshuayi) csak Luiz nem szerzett még gólt, de idővel neki is be fog akadni 1-1 szabadrúgása.

Fontos, hogy itthon játszunk a következő 2 mérkőzésen, ahol a Bournemouth és a Stoke City csapatát fogadjuk, ha picit tovább megyek, akkor továbbra is maradunk Londonban, mert a Spurs lesz az új év első ellenfele, így szerencsére nem kell sokat utaznia a csapatnak az ünnepek alatt, ami nagyon fontos.

A következő körben kíváncsi leszek, hogy csak simán a várható embereket teszi be Conte a két eltiltott helyére (Batsman és Fábregas), vagy valami újat talál ki, továbbá arra is, hogy Willian vagy Pedro... Meglátjuk karácsony másnapján 26-án hétfőn.




Addig is jó szurkolást és kellemes ünnepeket, de úgy is jelentkezünk!


    Vissza...
szata @ 2016. Dec. 18., 20:04    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó