Név:
Jelszó:
  Kerry Dixon Budapesten járt – röviden

"Kerry Dixon tényleg Budapestre látogat? Karácsony márciusban?" – gondolhatták sokan a hazai Chelsea-drukkerek közül, amikor megtudták, hogy az egykori legendás csatár Magyarországra utazik. Az már a szurkolói klub alapításakor az egyik célunk volt, hogy egy volt játékost invitáljuk hazánkba, és bár az ötleteket tett is követte, így is hosszas szervezőmunka révén sikerült nyélbe ütni a találkozót – de mindenképpen megérte!

Kerry Dixon gépe péntek késő este landolt Ferihegyen, feleségével, valamint ügynökével és két angol újságíróval egy belvárosi hotelben szálltak meg. A szombat délutáni szurkolói találkozó előtt a korábbi gólvágó több magyar médiumnak is nyilatkozott, már ekkor látszott rajta, élvezi, de remekül is kezeli a népszerűséget, a felhajtást, és ha a futballról, valamint a Chelsea-ről van szó, bármeddig képes beszélni róla. A volt válogatott csatár és az őt kísérő csapat is a kezdetektől közvetlen és barátságos volt a magyar drukkerekkel, érdeklődtek a szurkolói klubról és a szervezettségünkről, a Chelsea népszerűségéről, a futball itthoni megítéléséről.

A szurkolói találkozóra megtelt a BoxUtca nagyterme, mintegy negyvenen jöttek el a rendezvényre. Az elhangzott válaszokat egy későbbi cikkben foglaljuk majd össze, elöljáróban annyit, hogy Dixon beszélt saját pályafutásáról, kedvenc játékostársairól, nyíltan véleményt formált a Terry-ügyről, és természetesen a mostani együttes esélyeiről. A kérdések sorát videóbejátszásokkal szakítottuk meg, szemmel láthatóan Dixon is élvezettel idézte vissza a több mint 20 évvel ezelőtti történéseket a gólokat látva.

A hivatalosabb rész után dedikálás és fényképezkedés következett, minden elé kerülő relikviát örömmel írt alá King Kerry. Ezt követően kötetlen keretek között folytatódott a beszélgetés még legalább egy órán át, majd az ajándékba kapott Unicummal kínálta meg a drukkereket a 49 éves legenda. Felvillanyozta az is, hogy belenézett a Sky Sports műsorába, a PL mellett az alsóbb ligák eredményeire is ugyanolyan kíváncsi volt.

Vasárnap városnézés zárta Kerry Dixon programját a budapesti belvárosban. A nevezetességek tetszettek neki, ahogy elégedett volt a magyar ételekkel és italokkal is. Reméljük, jóhírünket viszi Angliába, és a segítségével jövőre újabb legendával találkozhatnak a magyar Chelsea-szurkolók.

Végül pedig nem maradhat el a köszönetnyilvánítás: ez a rendezvény nem jöhetett volna létre klubtagjaink, és azok nélkül, akik adójuk egy százalékának felajánlásával támogatták a klubot, nagyrészt ez teremtette meg az a látogatás anyagi feltételeit. Reméljük, mindenki látja, hogy a felajánlásokból milyen célok valósíthatóak meg, és idén is legalább ennyien a szurkolói klubot részesítik előnyben, ha tehetik. Szeretnénk megköszönni a BoxUtca étterem hozzáállását, akik mindenben segítőkészek voltak.

Az eseményről a Duna TV, a Nemzeti Sport és a Vasárnap Reggel is beszámolt, illetve a szerdán megjelenő SztárSportban is olvashattok Dixon-interjút. Angol vendégeink ígértek cikket a Chelsea Supporters Group honlapján, ehhez majd írunk elérhetőséget, amint megjelenik. A Chelseafc.hu honlapra is felkerül majd idővel a beszélgetés teljes anyaga, de a hangfelvétel feldolgozásához időre lesz szükségünk.

Bízunk benne, a rendezvény kapcsán egyre többen ismerik meg a szurkolói egyesületet, és kedvet kapnak a belépéshez. És természetesen köszönet mindenkinek, aki a munkájával hozzájárult Kerry Dixon budapesti látogatásához!

Képek itt: http://www.chelseafc.hu/g/dixon/index.html


    Vissza...
kdako @ 2010. Mar. 8., 10:55    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó