Név:
Jelszó:
  Interjú az év játékosával

Szezon végéhez érve megtartották az ilyenkor szokásos „Év Játékosa szavazást”. A játékosok, akik közelről ismerik csapattársaikat és a szurkolók, akik az egész szezonban figyelemmel kísérték kedvenceik teljesítményét, döntöttek: Willian a 2015-16-os idény legjobbja!

Vitathatatlan, hogy amíg a játékostársai igyekeztek visszanyerni legjobb formájukat, Willian az első perctől az utolsóig rendkívül magas szinten teljesített. A góljait tekintve is javult az elmúlt szezonokhoz képest (az idei szezonban 11 gólt szerzett, többet, mint az előző két évben összesen), a góljai mellett pedig a már megszokott hihetetlen munkavégzésével is kitűnt a csapatból. A munkavégzése és a hozzáállása már korábban is közönségkedvenccé és az edzők álmává tette, az idei szavazáson pedig ennek köszönhetően a teljesen megérdemelt Év Játékosa-díjakat is bezsebelhette.

A chelseafc.com a díjátadás apropóján készített interjút frissen megjutalmazott brazil játékosunkkal, a téma az elmúlt szezon és az egyéni elismerések voltak.



Mindenekelőtt gratulálok a díjakhoz. Kezdjük a szurkolók kitüntetésével, milyen érzés, hogy a szurkolók téged választottak az idény legjobbjának?

„Természetesen nagyon boldog vagyok. Rengeteget jelent számomra a szurkolók kitüntetése, úgyhogy köszönöm szépen a díjat. Nagyon jólesik, amikor a szurkolók a „dalomat” éneklik, amikor pályán vagyok, mindig a legjobbamat próbálom nyújtani, hogy megháláljam a támogatásukat. A szurkolóink sokkal többet érdemelnek annál, mint amiben az idei szezonban részük volt, remélem, a jövő szezonban újra trófeákkal boldogíthatjuk őket.”


A játékostársak kitűntetése is különleges érzés lehet számodra…

„Nehéz dolog elnyerni ezt az elismerést a csapatunknál, hiszen rengeteg zseniális játékos játszik nálunk. A csapattársaim gratuláltak nekem és azt mondták, megérdemlem a díjat, természetesen ezt szeretném megköszönni nekik. Emlékezetes pillanat volt."


Te kire szavaztál?

„Diego Costára. Jól teljesített, ő szerezte a legtöbb gólt, és az egész szezonban a csapat érdekeit tartotta szem előtt. Képes harcolni a társaiért, bárhol képes feltűnni a pályán, sosem áll meg, ezért szavaztam rá."


Büszke lehetsz rá, hogy egy ilyen nehéz szezonban képes voltál kitűnni a csapatból…

„Úgy gondolom, nehezebb jól játszani akkor, amikor a csapatnak nem megy a játék. Az idei évben rengeteget fejlődtem. Néha csapatszinten is jól teljesítettünk, de én mindig azon voltam, hogy a maximumot nyújtsam.”

„Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd, még inkább meg kell harcolnod a győzelemért, úgy érzem én ezt is tettem. A célom, hogy a jövő szezonban is ezen a szinten teljesítsek, és még tovább fejlődjek, és remélem, ezzel trófeákhoz segíthetem a csapatomat."


Két találatodat az Év Gólja-díjra jelölték. Melyik a kedvenced?

„Talán a Crystal Palace elleni. A Southampton és a Dinamo Kijev ellen szabadrúgásból szerzett góljaimra is szívesen emlékszek vissza, és a legutóbbi, Bornemouth elleni találatomra is. Ezek a kedvenceim az idei szezonból, de nem tudok választani közülük."

„Eden gólja a Tottenham ellen csodálatos volt, teljesen megérdemelte a díjat. Tudjuk, milyen hihetetlen tehetséggel van megáldva, a legutóbbi meccseinken már bizonyította is ezt."


December óta újra Guus Hiddink kezei alatt dolgoztál, az Anzhi csapatánál már dolgoztatok együtt…

„Rendkívül jó vele dolgozni. Nagyon nyugodt ember, mindig megért minket, olyan, mint egy apa. Úgy gondolom, az érkezése jót tett a csapatnak, egy kicsivel több meccset tudtunk megnyerni. Nagyon jó volt újra az ő irányítása alatt játszani."


Tekintsünk egy kicsit előre! A jövő szezonban mire lesz szűkség ahhoz, hogy a csapat újra trófeákért harcoljon?

„Mindenképpen jobban kell kezdenünk a szezont. Ha jól startolunk, harcban lehetünk a címekért.”

„Személy szerint úgy érzem, az idei szezonban jobb játékos vált belőlem, azt hiszem, ez lehet egy játékos legfőbb célja. A jövő idényben remélem, még jobb leszek, és remélem, csapatszinten újra kupáknak örülhetünk.”





    Vissza...
Botond9797 @ 2016. May. 22., 09:04    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó