Név:
Jelszó:
  Kedves ellenfél

Ez az előzetes azt hiszem az örömködésről és a bizakodásról szól, hogy megalapozzuk a kemény két sorsdöntő rangadónk előtti időszakot. Vegyük sorba, hogy miért is van okunk örömködni és bizakodni.

Előzménynek annyit, mert az ismétlés a tudás anyja, hogy felemás szezonkezdés után 13. győzelemmel, csúcsbeállítással mára megnyugtató előnyt dolgoztunk ki a tabella tetején. Aztán jött egy fájó, de jogos, fiaskó a Spurs otthonában, illetve megint két magabiztos, felszabadult, fölényes győzelem. Reméljük ezek is egy sorozat kezdetét jelöli, bár itt most már az elején sokkal nehezebb dolgunk lesz, ugyanis a következő két bajoki fordulóban azt a két csapatot fogadjuk, akik simán vertek minket még a szezon elején.

Felkészülésben segíthet nekünk a Tigrisek, mivel kikapni járnak hozzánk. Az elmúlt 9 bajnoki találkozónkon csak kétszer sikerült 1 pontot rabolniuk, 6 alkalommal gólt se tudtak lőni, sőt Bridgen 2009-ben zörgették meg utóljára a hálót, azt is csak a szezon elején, augusztusban. Az utolsó győzelmükig 1988-ba kell visszatekintenünk, még a régi 2. osztályba.

Azt is ide lehet venni, hogy több mostani kulcsemberünknek is nagyon megy a Tigrisek ellen. Costa mindhárom alkalommal betalált és két gólpasszt is osztott, amikor játszott ellenük. Hazard az elmúlt 4 Hull elleni meccsén 3 gólt és 1 gólpasszt termelt. Nem mellesleg kicsit visszakanyarodva Costahoz ez lehet a 100. mérkőzése Chelsea mezben (51 gól, 17 gólpassz) nem rossz mutató.

A hétközi és múltheti mizéria után Costa kész a játékra, remélhetőleg kezdeni is fog, illetve Fábregas játéka is megalapozottnak tűnik, hiszen egy végig bekkelő, szinte liga utolsó csapat látogat hozzánk, így bátrabban lehet a két védekező középpályás helyett egy kreatív irányítót is feltenni. Amit még várhatnánk, hogy az eredmény jó és gyors alakulása kapcsán a fiatalok több játéklehetőséget kapnak, gondolok itt Loftus-Cheek és Chalobah szerepeltetésére, bátrabbak akár még Aké-t is vizionálhatják. Amúgy a szokásos 3-4-3, amit pont a mostani vendégeink ellen vetett fel a pályára Conte először és innen indult meg az emlékezetes sorozatunk.

Kiemelném a hétvége alakulását is. Hiszen épphogy, de döntetlent játszott a Man. Utd., szintén osztozkodott a Man. City és Tottenham, illetve hatalmas meglepetésre elveszítette hazai veretlenségét a Liverpool. Már csak egy Arsenal ponthullajtás tenné fel a cseresznyét a hab tetejére a szépen alakuló tortánkon. Eddig kb 50%-os sikerünk van a rangadók terén, de a kötelezőket magabiztosan hozzuk, ami a mellékelt ábra szerint nem nagyon megy az üldözőknek. Ezért vagyunk ott, ahol.

Nem is szaporítanám a szót. A mérkőzést 17:30-tól láthatjátok. Neil Swarbrick vezeti a mérkőzést. Mindenkinek jó szurkolást!


    Vissza...
szata @ 2017. Jan. 22., 13:16    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó