Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.2

Ivanovic ugyan élvezte a játékot az egyik legemlékezetesebb szezonja során, amit a Chelsea színeiben tölthetett el, ahol olykor óriási magasságokban szárnyalhatott, mint például a győztes gól megszerzése után a Napoli csapata ellen, vagy éppen az FA Kupa megnyerését követően, ám mégis ez a szezon minden bizonnyal arról lesz a legemlékezetesebb számára, hogy eltiltás miatt ki kellett hagynia a Bajnokok Ligája döntőjét.

Korábbi edzőnk, Andre Villas-Boas a szezon elején inkább Jose Bosingwát preferálta jobban a kezdő tizenegy összeállításánál, ám a szerb türelmes volt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen később, David Luiz sérülése okán középen kapott rendszeresen helyet. Ugyan Ivanovic rendszeres játéklehetősége a védelem közepén sajnos egybeesett a csapat rossz szériájával, de amikor Villas-Boas visszatolta őt a jobbszélső pozícióba a Blackburn Rovers elleni idegenbeli mérkőzésen, ő meghálálta ezt – oldalt elfutva ő tette Frank Lampard fejére a labdát, aki így megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát.

Ezek után sikerült megszilárdítania helyét a védelem szélén, és a szezon előre haladtával fontos gólokat is jegyzett, amelyek közül a leginkább emlékezetesek a Napoli csapata elleni 4-1-es győzelmünkhöz köthető a Stamford Bridgen, illetve a kulcsfontosságú Aston Villa elleni 4-2-es győzelmünk során a Villa Parkban.

A Barcelona elleni idegenbeli mérkőzésünkön mutatott teljesítménye kiemelkedő volt, és ez még inkább igaz, ha figyelembe vesszük azt, hogy akkor David Luiz sérülés miatt kihagyni kényszerült az egész mérkőzést, illetve John Terry és Gary Cahill már az első félidőt sem tudták befejezni a pályán. Ám sajnos összeszedett egy sárga lapot a Camp Nouban, amelynek köszönhetően ki kellett hagyni a müncheni döntőt.

Öröm az ürömben, hogy az FA Kupa döntőjében pályára léphetett, és jó játékot mutatva végig is játszotta a 90 percet a Wembleyben, ahol 2-1-re legyőzve a Liverpool csapatát hat év alatt negyedszer emelhettük magasba az FA Kupa trófeáját.

Mérkőzések: 42+3
Gólok: 5
Gólpasszok: 4
Pályán töltött percek: 4.026

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző és következő része:
Visszapillantás :: No.1 (Petr Cech)
Visszapillantás :: No.3 (Ashley Cole)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jun. 20., 09:59    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó