Név:
Jelszó:
  Még egy lépéssel közelebb

Hétvégén csapatunk azt a Swansea-t látta vendégül melynek nem régen kinevezett menedzsere, Paul Clement, Carlo Ancelotti jobbkezeként segítette hozzá a Chelsea-t a 2010-es bajnoki címhez. Motiváltságból nem lehetett hiány hazai oldalon, mivel a legutóbbi négy találkozásunkkor, egyetlen egyszer tudtunk ellenük nyerni, igaz akkor egy sima ötöst gurítva. Ezen felül pedig volt mit javítani az előző fordulóban, a Burnley otthonában megszerzett egy pont után. Mi az első helyen vártuk a találkozót, ami egy esetleges vereség esetén sem változott volna, a Swansea 24 pontot gyűjtve, néggyel a kiesőzóna felett a 15. helyen tanyázott.



Conte egy helyen változtatott a Burnley elleni kezdőn, Matic helyett a 300. bajnokijára készülő Cesc Fabregas kapott lehetőséget Kante mellett. A mi oldalunkon nem voltak hiányzók A formáció, maradt a szokásos 3-4-3. A vendégeknél is egy helyen történt csere a Leicester elleni felálláshoz képest. A sérült Dyer helyét Routledge vette át, illetve Montero combsérülés miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. A Swansea 4-3-3-as hadrendben lépet pályára.

Már a felálláson is látszódott, hogy a Swansea a biztonsági játékra fog törekedni, mert legtöbbször, a mérkőzés előtt felrajzolt alakzat inkább volt 4-5-1 illetve 4-6.


Az első gólra nem egészen húsz percet kellett várni, ekkor ugyanis Pedro tört be a tizenhatoson belülre majd középre játszotta a labdát. Itt érkezett a jubiláló Febregas és gyorsan meghálálta a bizalmat, ügyes átvételt követően a védők közül okosan elgurította a labdát Fabianski mellett. A kapus nem is igazán tudott mozdulni a lövésre. 1-0 ide, megérdemelt vezetés.



A harmincadik perchez közeledve Fabregas meg is duplázhatta volna a vezetést. A tizenegyes környékéről eresztett meg egy életerős lövést. Sajnos ez eléggé középre tartott és Fabianski bár nagyot vetődött, inkább csak reflex mozdulattal tudott hárítani.



Ezt követően bár folyamatos volt hazai oldalról a letámadás, mégsem voltunk képesek a fölényt gólra váltani. Sok volt az eladott labda, ezen a vendégek nagyon masszív és mélyen védekező játéka sem segített. A legnagyobb helyzet részünkről egy Cahill fejes után adódott, azonban a labda, ha egy kicsivel is, de elsuhant a kapufa mellett.

A félidő végén, ahogy lenni szokott ilyenkor, jött a fekete leves. Egy szabálytalanságot követően a Swansea jött szabadrúgással. Sigurdsson ívelt a kapu elé, amire Llorente kiválóan csapott le és a fejelt Courtois halójába. Maradjunk annyiban hogy nem csak a kapus de Azpilicueta és Cahill is rendesen benne voltak a gólban.
Az állás 1-1 a félidőben.

Alig kezdődött meg a második játékrész, már 6 perc alatt akár kettővel is vezethettünk volna. Előbb Hazard lövését fogta Fabianski, majd Fabregas tüzelt távolról, de sajnos ez a nagyszerű lövés a keresztlécet találta telibe. Ha picit lejjebb megy, semmi esélye sem lett volna a kapusnak.



Gólra egészen a 72. percig kellett várni. Fabregas indította Pedro-t, aki tett még pár lépést a labdával, majd kb. 20 méterről kilőtte a bal alsót. Szép megmozdulás volt spanyol játékosaink részéről.
Picivel később mindkét edző cserére szánta el magát, Pedro helyét Matic vette át, Paul Clement pedig Caroll helyére Ayew-t hozta be.


Ettől függetlenül ez már nem segített a Swansea-n mivel Eden Hazard és Diego Costa mindent eldöntött a vége előtt hat perccel. Előbb a belga iramodott meg a bal szélen és tört be a tizenhatosra. Majdnem az alapvonalig cipelte a labdát, innen félmagasan Costa-hoz passzolt vissza. Ő nem sokat gondolkodott és kapásból bevágta a labdát a kapuba, megszerezve 16. gólját a bajnokságban.
Még a végére érkezett Zouma és Willian, Moses és Hazard helyére.



Megérdemelt három pont a zsebben. A Swansea végig erősen védekezett, de ez ma nagyon kevés volt a Chelsea ellen. Azt mindenféleképpen hozzá kell tenni, hogy még 1-1-es állásnál Azpilicueta-nak volt egy kezezése a saját büntető területén belül, amit nem vett észre a játékvezető.

Összességében azt gondolom sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfél, gólra váltottuk a helyzeteket a támadásaikat pedig legtöbbször sikerült csírájában elfojtani. Nálam N’Golo Kante volt a meccs embere, mert nagyon jól játszott és rengeteg labdát szerzett, de természetesen Cesc Fabregas megérdemelte a meccs embere díjját. Háromszázadik PL meccsén gól és gólpassz. Ez valóban elismerésre méltó.


Na de egy kis kritika is végén, mivel nem voltam 100%-ig elégedett a látottakkal. Sokszor éreztem a csapatot a mérkőzés alatt enyhén fásultnak, sokszor szórtuk el a labdát és a támadó harmadban is eléggé pontatlanul játszottunk. Diego Costa és Marcos Alonso nagyon formán kívül nyomta végig. Utóbbinak nagyon sok rossz megmozdulása volt, nem tudta levenni a labdákat stb.



Lényeg a lényeg. Ismét három pontot gyűjtöttünk, több góllal nyertünk és már csak 12 mérkőzés van hátra az szezonból. Szerintem Conte ezzel a beton kezdővel valamennyire kísérletezget is. Ki meddig bírja? Kit, kivel lehet a legjobban helyettesíteni? A cserék mennyire elszántak? stb. Úgy érzem hogy ezzel már a csapatot készíti fel a jövő évi nagyobb terhelésre. Sajnos ennek jó játékosok is megisszák a levét. Természetesen nem látok bele edzőnk fejébe, ezek csak találgatások. Mindenki kezelje a helyén.
Március 6.-án a West Ham-hez látogatunk. Kemény mérkőzésre számítok, de szükségünk van a három pontra, ennek érdekében mindent be kell vetni.









    Vissza...
aaronvankai @ 2017. Feb. 27., 15:47    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó