Név:
Jelszó:
  Győzelem

Úgy gondolom, hogy Matthew Harding még mindig tapsol, mosolyog és az öklét rázza valahol fent. Remekül sikerült megemlékeznünk a klub egykori fontos láncszeméről. Ezen kívül nem volt olyan kérdés, vagy számottevő mutató, ami megkérdőjelezte volna a sima és elsöprő hazai győzelmet.



3-4-3 ismét ült, a feladatkörét mindenki tökéletesen látta el, legyen kezdő, vagy cserejátékos. Az edző, a szurkolók és még a szerencse is olyan derbit varázsolt elénk, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk.

A rend kedvéért a vendégek Mourinho szokásos 4-2-3-1-es felállásával és elmondása szerint megfelelő taktikával érkezett a Stamford Bridge-re (ez tartott nagyjából fél percig). Középkezdés és pár passz után Alonso vágta előre a labdát, amit Blind és Smalling igazi angol úriemberek módjára átengedtek Pedrónak, De Gea még az ajtót is kinyitotta honfitársának, így aki nem talált időben megfelelő csatornát a meccs nézésére, az bizony lemaradt az első örömről.

Még az első félidő felét sem értük el, amikor is egy szögletet utáni lecsorgó labdát követően Cahill lőtte be gondolkodás nélkül a második találatunkat, (egy híres vízilabdázónk szavaival élve:"... ha erőből lövöd, nem kell helyezni!...").



Fordulás után kicsit visszavettünk a tempóból, vagy a United kapcsolat nagyobb fokozatba(???), de inkább az ellentámadásokból tudtunk veszélyeztetni, már amennyiben a formás támadásépítés kontrának számít. Hazard meglőtte a szokásos gólját, miután elküldte gyufáért a "remekelő" Smallingot.



A 70. percre maradt az igazi csattanó, ahol újonc középpályásunk az eddigi remek teljesítményére feltette a csúcsdíszt, egy pimasz, de annál szebb első gól formájában. Az egész csapat Kanté nyakában ünnepelt (igaz ehhez nem kellett magasra ugrania senkinek).



Hozzá kell tenni, hogy a kis 7-esünk zsebre tette Pogbat, Luiz tökéletesen leszedte Ibrát, Cahill és Azpi remekül segítettek be a védekezésben, vagy törtek előre, a két szélt Moses és Alonso végig bejátszotta és kontrollálta, valamint az első triónk folyamatosan megizzasztotta a vendégek védőit. Itt külön kiemelném és gratulálnék Costanak, aki végig alázattal, hatalmas szívvel és sportszerűen küzdött. Gólt ugyan nem szerzett, de hatalmas szerepe volt ebben a győzelemben.

Egy-két fontos statisztika, vagy mérföldkő a mérkőzéssel kapcsolatban:

Pedro
gólja az idei év leggyorsabban szerzett találata volt.

Csapatunk 5. leggyorsabban szerzett találata a Premier League érája alatt (John Spencer (19 secs v Leicester, 1994), Gianfranco Zola (24 secs v Nottingham Forest, 1998), Gustavo Poyet (28 secs v Man United, 1999) és Eidur Gudjohnsen (29 secs v Arsenal, 2004).

Ez volt a leggyorsabban bekapott gól a 21. szászadban manchesteri részről.

Mourinho karrierje legnagyobb angol vereségét, valamint összességében 2. legnagyobb vereségét könyvelhette el (Barcelona elleni 0-5, a Real edzőjeként).

2012-es októberi 3-2-es vereségünk óta 8 mérkőzés alkalmával nem tudtak legyőzni minket a Vörös Ördögök (4 győzelem, 4 döntetlen).

Azpi és Kanté 100%-os szerelési mutatót tudhat magáénak, a spanyol 4/4, a francia 3/3.

Moses(!) neve mellett van a legtöbb lefülelt átadás, szám szerint 6, utána Kante(5) és Alonso(4).

Hazard 8 alkalommal próbált meg lecselezni valakit, kétszer annyiszor, mint bárki más a pályán, ráadásul 5 alkalommal sikerült is.

Kante(57) és Matic(56) nevéhez fűződik a legtöbb átadás a mérkőzésen. Ez is mutatja mennyire hatékony a két játékos ebben a szisztémában. Hozzáteszem a szerb már a 4. gólpasszát osztotta ki.

Eddig 3 mérkőzés kapott gól nélkül zsinórban, 9 rúgott találattal. Két elbukott rangadó után egy nagyon fontosat nyertünk, egy tökéletes pillanatban, ami hatalmasat adhat a játékosok önbizalmához és formájához.

Szerdán 20:45-től Liga Kupa meccset játszunk a West Ham otthonában. Addig is mindenkinek jó örömködést!



Chelsea (3-4-3): Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro (Chalobah 71), Diego Costa (Batshuayi 77), Hazard (Willian 77).
Padon maradt cserék: Begovic, Aina, Terry , Oscar.
Gólszerzők: Pedro 1, Cahill 20, Hazard 61, Kante 70
Sárga lapos: Pedro 1, David Luiz 40, Alonso 65

Manchester United (4-2-3-1): De Gea; Valencia, Smalling (c), Bailly, Blind; Herrera, Fellaini (Mata h/t); Rashford, Pogba, Lingard (Martial 65); Ibrahimovic.
Padon maradt cserék: Romero, Rojo, Darmian, Carrick, Young.
Sárga lapos: Bailly 29, Pogba 74

Játékvezető: Martin Atkinson
Nézőszám: 41,424


    Vissza...
szata @ 2016. Oct. 24., 20:27    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó