Név:
Jelszó:

Community Shield 2000


Chelsea FC - Manchester United 2-0 (1-0)

Wembley, 65.148 néző, vezette: Mike Riley
Gólok: Hasselbaink (22); Melchiot (72)
Sárga lap: Scholes
Kiállítás: Keane

Chelsea: De Goey - Babayaro, Melchiot, Leboeuf, Desailly - Wise, Di Matteo (Morris, 70), Stanic, Poyet (Le Saux, 76) - Hasselbaink, Zola (Gudjohnsen, 72)
Kispadon maradt: Ambrosetti, Flo, Lambourde, Cudicini

Man Utd: Barthez - G.Neville, Irwin, Silvestre (Stam, 18), Johnsen - Keane, Scholes, Beckham, Giggs (Fortune, 77) - Solskjaer (Cole, 69), Sheringham (Yorke, 69)
Kispadon maradt: Van Der Gouw, Neville P, Butt


Beszámoló

Nagy elvárásokkal kezdheti a szezont mind a Chelsea mind a Man United. Az elmúlt években "egyeduralkodó" vörösöket idén várhatóan a jócskán megerősödött Kékek tudják megszorongatni. Emlékezzünk csak a tavalyi 5-0-ra!

Első találkozójukra augusztus 13-án, a Wembley-ben került sor, mely egy bajnoki rajt előtti erőfelmérésnek is tekinthető. A Chelsea legutóbb 1955-ben nyerte el a Charity Shieldet, 1997-ben ugyancsak a Man Uniteddel csatáztak, de akkor Cantonáék bizonyultak jobbnak. Bár a Charity Shield (mely a szuperkupa megfelelője lehetne, hiszen a bajnok és a kupagyőztes találkozik) csak egy barátságos mérkőzésnek számít, mégiscsak trófea jár érte.

Az első félidőben a Chelsea uralta a játékot, Stanic, Hasselbaink vagy Poyet révén többször kerültek helyzetbe. A manchesteri részről Beckham szabadrúgása tűnt a legnagyobb lehetőségnek, de a lövés levágódott a sorfalról. Nehezítette Fergoson dolgát, hogy a francia hátvéd Silvestre (aki a tavalyi szezonban jóformán végig pihent) újra megsérült, és le kellett cserélni. A légkör meglehetősen feszült volt, különösen Keane és Poyet ütközése után paprikásodott a hangulat. Az első gól a 22.percben született: az új szerzemény, Hasselbaink lövése Stamon megpattanva vágódott Barthez felett a MU kapujába! A francia kapus és védelme nem voltak összhangban, ami főképp annak "köszönhető", hogy nehezen kommunikáltak egymással. Jobb lett volna, ha az ugyancsak francia Silvestre is a pályán marad.

A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a Man United. A nagyobb iramtól a légkör is forrósodott: előbb Wise kaszálta el Giggs-et, majd Keane törlesztett Poyettel szemben. Az ír csapatkapitány durva belépőjét rögtön piros lappal "jutalmazta" Riley játékvezető. A hirtelen jött eső lecsillapította a kedélyeket, és ismét a játéké lett a főszerep. Ferguson érezte, hogy váltani kell, és beküldte a Yorke-Cole csatárpárost. Vialli is cserélt: Morris jött Di Matteo helyett. A második gól a holland jobbhátvéd, Melchiot nevéhez fűződik, a fekete bekk  a 72.percben ballal lapos lövéssel vette be Barthez kapuját.

A Chelsea a mérkőzés nagy részében irányította a játékot; megérdemelt sikert aratott. A védelem is kitűnően működött, De Goey kapusnak jóformán védenivalója se akadt.

 

 

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó